Curated by Edo is een duurzame concept store in het hartje van Antwerpen met lokale merken die een verhaal te vertellen hebben.
 

Wat is Curated by Edo?

Met Curated by Edo selecteren we lokale, duurzame merken. Dat wil zeggen merken uit België (vele uit Antwerpen onze thuishaven) en Nederland. We cureren de producten van deze merken en zorgen voor een mooi en volledig assortiment in onze concept store. Elke merkt is duurzaam op zijn manier.

Duurzame factoren zijn voor ons:

  • Gebruik maken van reststoffen
  • Gerecycleerde materialen
  • Innovatieve materialen en/of productieproces
  • Limited editions (vaak piece uniques)
  • Lokale productie
  • Handgemaakte stuks
  • Natuurlijke grondstoffen
  • Natuurlijk productieproces
  • Tijdloos / niet seizoensgebonden

Onze duurzame concept store bevindt zich in het hartje van Antwerpen in het historisch centrum onder de Kathedraal en niet ver van de Groenplaats. We zitten in een prachtig pand dat authenticiteit en karakter uitstraalt en waar we je laten kennismaken met duurzame mode (dames - heren - kids), lichaamsverzorging, speelgoed, juwelen, accessoires, drinks, stationary, design en home-items. Veel om te ontdekken dus.

Adres: Lange Koepoortstraat 64, 2000 Antwerpen
 

Wie zijn we?

Wij zijn Saskia en Audrey en hebben beiden een achtergrond in de modesector.

Saskia heeft haar eigen duurzame handtassenlabel Ms. Bay waar gebruik gemaakt wordt van vissenleer. Zalmleer om specifiek te zijn. Het leer is plantaardig gelooid en de handtassen worden ook in Curated by Edo verkocht.

Audrey is na haar afstuderen meteen als zelfstandige in de mode- en lifestylesector aan de slag gegaan als grafisch ontwerper. De labels die zij uitkoos om een samenwerking mee aan te gaan, waren steeds lokaal en duurzaam.
 

Waarom doen we wat we doen?

Onze wegen kruisten bij Edo Collective, een collective concept store waar verschillende duurzame merken hun collecties konden verkopen door zelf mee in de winkel te staan. Saskia was lid van het collectief met haar handtassenlabel en Audrey met haar capsule kimono-collectie.

Edo Collective was een eindig verhaal en dat vonden wij jammer. We zagen zoveel mooie duurzame merken, waar we heel graag het verhaal van wilden vertellen. En dat is wat we nu doen met Curated by Edo. We selecteren en cureren duurzame en voornamelijk lokale labels met een slow mindset die voldoen aan onze Edo-Filosofie, zodat jij deze op één plek kan terugvinden.

 

Kom ons zeker eens een bezoekje brengen van woensdag tot en met zaterdag en op koopzondagen van 11u - 18u of neem een kijkje op onze webshop.